logo

Sitemize hoşgeldiniz.
Tarih: 05-22-2012
Saat: 08:44

Veteriner Ara

Veteriner Hekim ve Hayvan Severlerin Buluşma Noktası
Site Map iletisim anasayfa

Üye Panelİ

Anket

REKLAM

clubvet petmania

Sayaç ve Dost Sİteler

TAKVİM

Mayıs 2012
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Nis    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

SON YORUMLAR

  • orhan: bu ilaçtan 1 dekara ne kadar kullanılacak?
  • admin: üretici kedi ve köpeklerde kullanımı ile ilgili aşağıdaki bilgiyi vermektedir. Köpek ve kedilerde:...
  • ferdi yaldız: kedi veya köpeklerde kullanılabilirmi çok acil cevap yazarsanız çok memenun olurum
  • Eness: Bizde Sansar iskeleti Bulduk ılk gordugmuzde kedi sanılmıstı ınternetten arastırınca sanasar oldugnu anladık
  • ismet: çok kötü bir site beğenmedim
Yeriniz: Ana Sayfa » Haber » Hastalıklar Nasıl Bulaşır ?

Mikroorganizmaların Vücuda Girişi : Mikroorganizmaların vücuda girişleri çeşitli yollarla olmaktadır ;

 1-Solunum sistemi : Havada bulunan pek çok mikroorganizma soluk havası ile alınarak enfeksiyon oluşturmaktadır. Virüs gibi küçük olanlar akciğerlere kadar inebilirken pek çoğu üst solunum yollarında tutulur.

 2-Ürogenital sistem : Bu bulaşma yoluna genellikle dişilerde rastlanır. Mikroorganizmalar, dişi genital kanalına çiftleşme, suni tohumlama veya direk vulvadan girebilirler. 

3-Sindirim sistemi : En önemli giriş kapısıdır. Sindirim sistemindeki yaşayan mikroorganizmalar da vardır. Bu mikroorganizmalar sindirim sistemi yoluyla vücuda giren etkenleri yok etmeye çalışırlar. Ancak buna rağmen pek çok mikroorganizma bu yolla vücuda girerek enfeksiyon oluştururlar.

 4-Deri : Sağlam deri çoğu etkenin vücuda girişine kendine has savunma mekanizmalarını kullanarak müsaade etmez. Fakat yaralanma ve yanık gibi deri bütünlüğünün bozulduğu durumlarda bu yol savunmasız kalır ve çevredeki etkenler bu yolla vücuda girer. Bazı etkenler ise sağlam deriden de vücuda girebilir.

 5-Göz ve kulak mukozası : Bazı göz hastalığı etkenleri vücuda göz mukozasından girer. Kulak mukozası ise daha çok fırsatçı mikroorganizmalar tarafından giriş yolu olarak kullanılırlar.

 6-Meme yolu : Meme başında bulunan bazı mikroorganizmalar meme başını kullanarak vücuda girerler. Normalde meme başı kapalı olmasına rağmen yavruların emmesi ve ineklerin sağım zamanında ve sonrasında kısa süre de olsa açık olur. 

7-Dolaşım sistemi : Bu yolla vücuda direk giriş mümkün gibi görünmemesine karşılık, derin yaralanmalar, enjeksiyonlar, operasyonlar ve kan emici bazı eklem bacaklıların bulunduğu durumlarda bu yolla vücuda giriş mümkün olabilir.

Oppss! Hiç yorum yapılmamış!
İlk yorumu neden sen yapmıyorsun?

YORUM YAP

İsim:
Email:
Site:
Yorum: